Internacionales

El coronavirus i la pluja

El coronavirus i la pluja


La pandmia de la Covid-19 ha emps alguns poltics a excellir en les velles tctiques d’erosi dels seus rivals

Fernando Sim

Fernando Simn en una roda de premsa.
EFE

Els amics italians fan servir una expressi que resumeix ras i curt la millor manera de desgastar un adversari poltic: Piove, governo ladro! (Plou, govern lladre!). Efectivament, com si fos una de les llions del cardenal Mazarino al seu Breviari dels poltics, qualsevol partit en tasques d’oposici t en aquesta dita un atac de manual sovint amb no pocs rdits electorals: les conseqncies de qualsevol accident natural poden ser tils per donar-ne la culpa al Govern de torn.

Sovint, hom creu viure en una bombolla i pensar que a tots els mals que ens cauen a sobre se’ls pot trobar un responsable sense mirar ms enll de la propera cantonada. En tenim exemples de tota mena i a tot arreu, per la pandmia del coronavirus ha emps alguns poltics a excellir en aquestes tctiques d’erosi.

En la gesti d’aquesta crisi d’abast mundial, l’Executiu presidit per Pedro Snchez ha coms errors d’en del primer dia. Qualsevol decisi presa des del mes de febrer, quan quasi ning no pensava que aquell patogen que espantava la Xina arribs a una Europa mentalment emmurallada, ha pogut influir en el nombre de vctimes a causa de la Covid-19. Quan el virus truc a la porta sobtadament, les decisions van haver de ser rpides i, en conseqncia, molts cops precipitades i errnies.

Deixant de banda que l’actuaci governamental podria haver estat millor, i tamb pitjor, l’acarnissament d’alguns amb el doctor Fernando Simn -segurament una de les persones que ms merescudes t enguany les vacances d’estiu a Espanya- s l’exemple palmari d’aquella pluja que serveix com a pretext per atonyinar el rival poltic fins que caigui rod a la lona del quadrilter. El mateix podrem dir de posar el focus a les manifestacions feministes del 8-M, un dia en qu la gent tamb omplia estadis de futbol, s’ajuntava per celebrar calotades o gaudia amb els amics als bars i les discoteques sense por a cap virus amb corona.

En el decurs d’aquests mesos apocalptics, hem sentit penjaments de tots colors, especialment per part de representants del PP i Vox. Altrament, des del Govern de la Generalitat s’ha arribat a dir que les xifres de vctimes haurien estat ms baixes en una hipottica Repblica catalana. Deixant de banda l’absurd de voler jugar a endevinar el futur o redescobrir el passat, el cert s que algunes de les decisions i propostes de l’Executiu de Quim Torra han estat tan errtiques que conviden a pensar que la seva gesti no hauria estat millor que la de Snchez.

Ara, quan la tempesta ha comenat a apaivagar-se, potser s moment que alguns reflexionin i, quan arribin les pluges de la tardor, en comptes de culpar el governo ladro s’arromanguin per al b com.

Conforme a los criterios de

The Trust Project

Saber más

Source link

Deja un comentario

También pueden gustarle